Dakopbouw

U wilt uw woning groter maken en één of meerdere kamers toevoegen, dan is een dakopbouw een zeer goede oplossing. Zowel voor een woning met een plat dak als een woning met een schuin dak zijn er voldoende mogelijkheden om een dakopbouw of zelfs een extra verdieping te maken.

 

Het maken van een dakopbouw of een extra verdieping toevoegen aan uw huis is meer werk dan het plaatsen van een dakkapel. Maar als het werk op een goede manier is aangepakt en opgeleverd, heeft uw woning veel meer ruimte en neemt de waarde van uw huis toe.

 

Dakraam en/of dakkapel?

Voor gebruik van de zolder als hobbyruimte en/of opslagruimte is het plaatsen van een dakraam een betere keus dan een dakkapel. Een dakraam is eenvoudiger aan te brengen en goedkoper. Gaat het om een werkkamer of slaapkamer, dan is het aanbrengen van een goed geïsoleerde dakkapel zinvoller, vanwege de extra bruikbare ruimte met stahoogte in de dakkapel. Naast het plaatsen van de dakkapel kan door de ontstane extra ruimte nuttig in te delen een extra slaapkamer en studeer of werkkamer worden gemaakt.

 

Voor een dakkapel is het hebben van zo min mogelijk onderhoud aan te raden vanwege de moeilijk bereikbare plek voor onderhoud. Daarom worden de ramen in dakkapellen vaak uitgevoerd in draai-kiepramen en wordt de betimmering uitgevoerd uit onderhoudsvrij materiaal passend bij uw woning.